Locatie

De Andreaskerk bevindt zich in Amsterdam Oud Zuid. Dichtbij het Vondelpark, uitvalswegen en alle winkels, restaurants in De Hoofddorppleinbuurt en de Amstelveenseweg. De kerk ligt in het binnenterrein van een dertiger jaren bouwblok aan de Andreas Schelfhoutstraat. Vanuit de rust en privacy van uw woning bent u in vijf minuten in de gezellige reuring van Amsterdam.

Bereikbaarheid

De afslag S106 (Amsterdam Oud-West, Centrum) van de ring A10 bevindt zich op twee minuten rijden. Via het openbaar vervoer op het Surinameplein – op een minuut lopen – bent u in mum van tijd in het centrum van Amsterdam. Het Vondelpark bevindt zich op vijf minuten loopafstand.

Amsterdam Zuid en Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt is gebouwd in de jaren ‘20 van de vorige eeuw. De buurt is rijk aan winkels, restaurants, lunchrooms en delicatessenzaken. Alle dagelijkse boodschappen zijn gemakkelijk te voet of met de fiets binnen twee minuten te halen.

Horecagelegenheden, van afhaal- tot sterrenrestaurants, liggen op loopafstand aan de Amstelveenseweg, Overtoom, Zeilstraat en verspreid door de wijk.

Door de gentrificatie van de Hoofddorppleinbuurt is het zorg- en welzijnsniveau hoog. Dit is dan ook één van de redenen dat naast alle urban professionals in dit deel van de stad – relatief veel gezinnen wonen. Kinderopvang, scholen, huisarts- en tandartspraktijken zijn goed vertegenwoordigd.

Sporten kunt u bij David Loyd (inclusief zwembad) aan de Overtoom, Fitness op Maat aan de Saxen Weimarlaan, of met sportgroepjes in het Vondel- en Rembrandtpark.