Historie

De Andreaskerk deed tot 1995 dienst als Nederlands Hervormde Kerk. De officiële naam luidde De Pro Regekapel. De bouw van de kerk startte in 1936 en is in 1939 in gebruik genomen. Na 1995 was De Andreaskerk in gebruik als kantoor en woongebouw.

Architectuur

De Andreaskerk had twee architecten, waarvan George Hamerpagt (1899 -1965) de belangrijkste was. Hamerpagt was gespecialiseerd in zogenaamde utiliteitsbouw, van kantoren, fabrieken tot restaurants en kerken.

In de tijd van de bouw van De Andreaskerk was de Amsterdamse Schoolstijl een populaire architectuurstroming. Het ontwerp van Hamerpagt  neigt echter meer naar de architectuurstroming “De Nieuwe Haagse School”. Deze stijl is ten opzichte van de Amsterdamse School iets strakker. Kenmerken van de Nieuwe Haagse School zijn bij De Andreaskerk terug te vinden in de overstekende daken, de kubistische vormen van de aanbouwen en de glas in loodramen.

Authentieke details

De authentieke details blijven bewaard in de transformatie tot tien luxueuze eengezinswoningen. Het schitterende ronde metselwerk van het koor, de glas in loodramen, de kozijnstijlen van de buitendeuren en natuurlijk het meest kenmerkende: de charmante dakruiter, het torentje, met zinken afwerking.

Respect voor het verleden

De Andreaskerk wordt herontwikkeld met respect voor de historische waarde van het gebouw. Rock Vastgoed is gespecialiseerd in het zorgvuldig renoveren en transformeren van historisch erfgoed tot woningen. Een luxueuze afwerking en oog voor detail onderscheidt Rock Vastgoed als vastgoedontwikkelaar.

Het interieurontwerp is in handen van Interior Studio Van Maanen. Zij hebben veel ervaring met binnenhuisarchitectuur van historische Amsterdamse (grachten)panden.